Prentenboek Tom Tippelaar? Tom Trippelaar zul je bedoelen.

img_2424

Een prentenboek uit 1977 met misschien wel de meest bijzondere illustraties die ooit in een Nederlands kinderboek zijn gedrukt. En de begeleidende woorden van een schrijfster op de meest vrijgevochten toppen van haar kunnen. Grote vraag: ben jij vrijgevochten genoeg voor Tom Tippelaar… /ronkende intro off

De tijden veranderen. Maar of het ooit weer zo ontspannen wordt in onze samenleving dat er zonder nationale Twitter kernsmelting een kinderboek wordt uitgebracht met hierin afbeeldingen van beulen die draken onthoofden en mannen met drie piemels, dat durf ik te betwijfelen.

Anyhoo.

Welkom in de wereld van Tom Tippelaar. Tom is een jongen die vindt dat hij te grote oren heeft en op een dag besluit naar het eiland Neus te vertrekken. Onderweg komt hij de mensen tegen die zo lijken weggelopen van popalbumhoezen uit die tijd (jaren zeventig). En Tom het leven laten ervaren. Je standaard Jelinek verslag van een lsd-verslaafde coming of age-plot zogezegd.

De prachtige illustraties zijn van Jan Marinus Verburg en supertrippy. Wat zou ik zijn werk graag in mijn huis willen hebben… Hij heeft die magisch realistische vibe waar Jeetje! goed op gaat.

Tom Tippelaar Annie MG Schmidt Jan Marinus Verburg
Lekker aan het trippen, Tom?

Pedagogisch verantwoord is het allemaal vast niet. Maar ik weet wel dat dit prentenboek enorme indruk op me heeft gemaakt, mijn fantasie heeft geturboboost en smaak heeft helpen vormen. Benieuwd of dat ook voor mijn kroost gaat gelden.

Succes met zoeken via Boekwinkeltjes of Marktplaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s