Jammer dat Kinky Friedman niet meedoet aan onze verkiezingen.

img_2421

Wat een leven moet de Kinkster hebben: hij speelt in een band, schrijft misdaadromans met een fictieve variant van zichzelf in de hoofdrol, was columnist en komiek en deed ooit mee aan politieke verkiezingen in zijn thuisstaat Texas. Een echte cowboy universalis. Hoog tijd dat je hem leert kennen.  

Ergens doet Kinky Friedman me denken aan de oude columns van James Worthy. Net als in de geestige beschrijvingen van het leven van de Amsterdammer struikel je in het werk van Friedman over de woordgrappen en oneliners. Waarbij Kinky ook goed is in het op een geestige manier relativeren van zijn eigen stelligheden en uitspraken en de situaties waarin hij terechtkomt. Ook drinkt hij gemiddeld per bladzijde een zelfgemaakte espresso of twee. Theedrinkers zijn gewaarschuwd.

I’m not pro-life, and I’m not pro-choice. I’m pro-football.

Er staan een stuk of zes verhalen van Friedman in de Jeetje! boekenkast. The Kinky Friedman Crime Club bundelt er drie: A Case Of Lonestar, When The Cat’s Away en Greenwich Killing Time. Dus als je het wat vindt, dan kun je gelijk lekker doorlezen. Zoniet, dan zit je met een vrij dikke pil die kostbare plankruimte inneemt. Deal er alvast mee.

I support gay marriage. I believe they have a right to be as miserable as the rest of us.

Bijsluiter: Kinky heeft een redelijk zure kijk op de mensheid, de plotjes van zijn avonturen zijn flinterdun en hij is vaak flauwer dan een niet opgewarmd potje Olvarit. Maar ja, die oneliners….

Je scoort Kinky Friedman – The Kinky Friedman Crime Club onder andere bij bol.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s