Lekker in je vel – Lotte van Raalte’s Body

Deze koffietafel van Hay weet niet wat hem overkomt. Een beetje mooi wezen in een woonkamer is één ding, maar opeens verantwoordelijk zijn voor het tentoonspreiden van heuse literatuur en kunst, pfff, dat is andere koek. Staat je goed hoor, koffietafeltje.

Misschien komt het door de bubbel waarin ik me bevind. Eentje die wordt gevuld met sterke vrouwen, die het spelletje dat mannen al sinds de dag dat een blanke grijsaard met een kleitablet begon te mansplainen op een berg, veel beter spelen. Wellicht ligt het aan het feit dat  ik ben opgevoed door een carrière makende feminist die me onbewust liet zien hoe hard je als vrouw moet knokken op werkplekken die voor een groot deel gevuld worden met incompetente testikeldragers die de dienst uit maken. Wat de oorzaak ook is: ik voel een plaatsvervangende trots bij de groeiende invloed van vrouwen in traditioneel mannelijke bolwerken als de kunst, politiek en wetenschap. Zo ook bij Body, een geweldig project van fotografietalent Lotte van Raalte.   

De gedachte achter Body? Dat is eh, wacht, laat Lotte het vooral zelf verwoorden:

Handelen uit liefde. Dat zouden meer mensen moeten doen.

Bij het ophalen van mijn exemplaar vertelde haar vriend Borre wat het effect op de modellen was: de samenwerking gaf ze een gevoel van trots en eigenwaarde dat ze lang niet (of zelfs nooit) hadden gevoeld. “Dit zouden álle vrouwen moeten ervaren” gaf een deelnemer terug. Sick toch?

Tijd voor een sneak peek. Onderaan dit bericht een link naar de plek waar je euro’s kan laten rollen.

Temper je #huidhonger, support lokale artiesten én de goede zaak: koop je eigen exemplaar van Body via de site van Lotte van Raalte zelf. Doe maar, vindt ze leuk.